Átadták a Hyundai első üzemanyagcellás autóját Amerikában

2017. Szeptember 20. Szerda - Friderika

2014.07.04.

Hyundai hírek

Átadták a Hyundai első üzemanyagcellás autóját Amerikában

Átadták a Hyundai első üzemanyagcellás autóját Amerikában

Forrás: Auto2

A kaliforniai Tustin város azonos nevű Hyundai kereskedésében átadták a Hyundai sorozatgyártásban készülő üzemanyagcellás Tucson modelljének első példányát.


A Tustin Hyundai márkakereskedésben a Hyundai amerikai képviseletének vezetői jelenlétében John Patterson igazgató adta át a Tucson Fuel Cell modell kulcsait Timothy Bushnak, aki első amerikai ügyfélként lízingelte a jövőbemutató technológiát hordozó járművet.  
 


„A családom természetesen izgatottan várja, hogy vezethessék ezt a károsanyag-kibocsátás nélkül üzemelő járművet, amely emellett csökkenti nemzetünk importüzemanyag-függőségét is” – mondta Bush. „Ami ebben a Tucsonban remek, hogy mindennapi használhatósága virtuálisan megegyezik egy benzines modellével, így a vásárlással nem kellett semmilyen életviteli kompromisszumot kötnünk, könnyedén be tudom rakni az autó rakterébe a család dolgait. A döntést megkönnyítette a 499 dolláros lízingdíj is, amely ráadásul korlátlan mennyiségű hidrogéntankolást is magában foglal.”  
 


Mostantól az összes Tucson Fuel Cell modellt lízingelő ügyfél 499 dolláros havi lízingdíjért használhatja a Hyundai jövőbemutató technológiáját, amelybe korlátlan hidrogén feltöltés és az eddig csak a prémiumkategóriás Equus modellhez adott „Szolgálatára” csomag is beletartozik. Ez az első olyan alkalom, amikor magánügyfelek részére is elérhetővé válik a Hyundai sorozatgyártásban készülő, állami engedélyekkel is rendelkező üzemanyagcellás modellje. Az autókat a Tustin Hyundai kereskedés mellett egyelőre még két másik dél-márkaképviseletben lehet megrendelni.   
 


„A hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás járművek a károsanyag-kibocsátás nélküli autózás következő generációját képviselik, mi pedig örülünk annak, hogy ezen technológia úttörőiként kiskereskedelmi ügyfeleink részére is bemutathatjuk a sorozatban készülő Tucson Fuel Cell modellünket” – mondta Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „Az új Tucson Fuel Cell hatótávja és újratöltési ideje egy benzines modellével vetekszik, így zökkenőmentes átmenetet képezhet a benzines modellekről áttérő ügyfelek számára. Biztosak vagyunk benne, hogy az üzemanyagcellás technológia növelni fogja a károsanyag-kibocsátás nélküli járművek elfogadottságát, amely mindenki számára előnyös. Kalifornia állam hidrogén töltőállomás-hálózat kiépítése iránti elkötelezettsége és támogatása fontos részét képezte azon döntésünknek, hogy ezt az üzemanyagcellás modellt a nyilvánosság számára is elérhetővé tudtuk tenni.”   
 


A Hyundai Tucson Fuel Cell forgalomba hozatalát az amerikai kormányzati szervek, többek között a California Air Resources Board is jelentős mértékben támogatták. „A kaliforniaiak híresen támogatják az innovatív kezdeményezéseket és a Bush család azon döntése, amellyel első amerikaiként családi autónak választották a Hyundai Tucson Fuel Cellt, beleilleszkedik ebbe a régi tradícióba” – mondta Mary D. Nichols, az Air Resources Board elnöke. „Ezek a tiszta üzemű járművek fontos szerepet játszanak a levegő megtisztítására tett erőfeszítéseinkben. Az üzemanyagcellás autók már nem a jövő járművei – már itt vannak és köszönjük a Hyundainak, hogy elsőként itt, Kaliforniában hozza forgalomba, ahol a leginkább szükség van ezekre az autókra.”

 

Ossza meg!

Vissza: Hyundai hírek
címkék:

                            Tiraker Kft.
             2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. E. u. 125.
                          H-P 8:00-17:00
      Tel./Fax: +36 29 378 212; skype: tiraker.01
                                  -
                1221 Budapest, Tanító u. 29.
                          H-P 8:00-17:00
       Tel.: +36 30 390 3794; skype: tiraker.04
                                  -
                   Email: info@tiraker.hu

        Facebook: www.facebook.com/tiraker

Tiraker Kft. nyitási akció

Autós szótár

Kia cee'd

A cee'd a Kia első olyan autója, amelyet kifejezetten Európába szánt a vietnámi autócég. Tovább

Hyundai Fórum

Legfrissebb hozzászólások:

Hyundai hibajelenségek fórum

Otthoni tuninggal, javítással kapcsolatos javaslatok fóruma. Tovább

Kérdezz-felelek

Egy új gépjármű vásárlásán gondolkodom, Budapesten nap, mint nap autóval járok, egy...

 Belvárosi közlekedésre tökéletesen megfelel az i10, amit szerintem mindenképp érdemes...