Digitális műszeregységgel újul meg a Hyundai i30

2020. Április 1. Szerda - Hugó

2020.01.23.

Hyundai hírek

Digitális műszeregységgel újul meg a Hyundai i30

Digitális műszeregységgel újul meg a Hyundai i30

Forrás: http://hyundaihirek.blogspot.com/

A Hyundai Motor idén valódi modelloffenzívát indít, amelyben az új generációs i20, Elantra és Tucson modellek mellett a frissített, modernizált típusoknak is fontos szerepet szánnak. Ilyen szerep jut a megújuló i30 kompakt modellcsaládnak is, amelynek tesztpéldányait legutóbb a csoport Svédország északi részén található tesztközpontja közelében kapták lencsevégre. 


A prototípusok persze most is vastag álcázást viseltek, így a végleges formák rejtve maradtak ugyan, ám néhány részletmegoldás így is láthatóvá vált. Ilyen az új hűtőmaszk és a fényszórókba integrált vízszintes nyíl formájú LED nappali menetfények, amelyek emellett irányjelző funkciót is ellátnak. Mivel más protoípusok hagyományos, LED nélküli fényszórókat kaptak, így ez vélhetően a jobban felszereltebb modellváltozatok sajátja lehet Hátul szintén a lámpák betétei jelentik a látható újdonságot.

Az igazi újdonság viszont a modernizált belső tér, amelyről most először sikerült kiváló minőségű felvételeket készíteni. Ezeken rögtön feltűnik, hogy a műszerfal közepén trónoló központi érintőkijelző mérete ugyanúgy megnő, ahogyan a Kona esetében, így valószínáleg ugyanazt a 10,25 colos méretű egységet építik be, mint a kisterepjáróba. Ám még ennél fontosabb változás, hogy magát a műszeregységet is lecserélték és az új i30 az Ioniqhoz, vagy a Santa Féhez hasonló rajzolatú digitális műszeregységet kap.   

Motorok terén az 1.4-es alap benzines változat nemrég már kikerült a kínálatból, a többi 1.0 és 1.4-es turbós benzines és az 1.6-os dízelmotort pedig a kisebb károsanyag-kibocsátás és jobb teljesítmény elérése érdekében a Hyundai mérnökei minden bizonnyal átdolgozták. Pletykák keringenek arról, hogy egy új, nagyobb lökettérfogatú benzines turbómotor is bemutatkozik, de ezt a hivatalos források egyelőre nem erősítették meg. A környezetvédelem jegyében az i30 várhatóan nem kap hagyományos hibrid, vagy konnektoros hibrid rendszer, helyette a 48 voltos lágyhibrid rendszer a Tucson után az i30 kínálatában is megjelenik. 

A Hyundainál a mostani i30 már csak készletről kapható, gyári megrendelést már nem fogadnak, így könnyen elképzelhető, hogy a frissített változat néhány hónapon belül, pl. a Genfi Autószalonhoz kapcsolódóan bemutatkozhat. 

Szerző: b

Ossza meg!

Vissza: Hyundai hírek
címkék:


Tiraker Kft.
2364 Ócsa,Bajcsy-Zs.E.u.125.      
 H-P 8:00-17:00 
 
Mobil: +36 30 202 6787 (Viber lehetőség!)
Mobil: +36 30 390 3794
Mobil:+36301409030
Mobil:+36706101030
Email: info@tiraker.hu
Facebook

Autós szótár

Kia Venga

A Venga 2009-ben debütált modell, amelyet kifejezetten városi használtra terveztek. Tovább

Legfrissebb hozzászólások: