Karaktert váltott a Hyundai csúcsmodellje

2020. Február 18. Kedd - Bernadett

2019.11.08.

Hyundai hírek

Karaktert váltott a Hyundai csúcsmodellje

Karaktert váltott a Hyundai csúcsmodellje

A Hyundai egyre kevesebb piacon forgalmazza legnagyobb modelljét. Az ötméteres Grandeur szedán legújabb generációját már Észak-Amerikában sem mutatták be, tekintettel a hagyományos személyautók iránti kereslet drámai csökkenésére, viszont Dél-Koreában még mindig keresett típus: bőven 100 ezer példány felett fogy belőle éves szinten.


Épp ezért meglepetés, hogy a 2016 óta kapható modell félidős modellfrissítése kapcsán úgy átrajzolták az autó elejét és hátulját, hogy az anyja sem ismerne rá. Míg az eddigi stílus visszafogott volt és hagyománytisztelő – a nagy hűtőrácstól az összhatás egy kicsit talán Audi jellegű volt – az új Grandeur rombuszmintás orra minden, csak nem szokványos. A hűtőrács és a fényszórók nem is válnak el igazán: hogy hol kezdődik az egyik, és hol végződik a másik, az csak akkor válik egyértelművé, ha világítanak az autó lámpái.

A modellfrissítésektől szokatlan módon még az autó tetején és az oldalablakok sziluettjén is változtattak, és az autó műszerfala is megújult, így a képek alapján simán azt mondanánk, hogy új modellről van szó.

A magyarázat az lehet a komplett stílusváltásra, hogy a Hyundai Dél-Koreában is igyekszik felszámolni az átfedést a Hyundai és a prémium-márka, a Genesis kínálata között, és a Grandeur eddig túlzottan is emlékeztetett a Genesis kisebb modelljeire.

Műszaki szempontból persze nincs jelentős eltérés az eddig gyártott változathoz képest: 2,5 literes négyhengeres vagy 3 literes V6-os benzinmotorral lesz kapható a típus. Emellett lesz hibrid hajtású változat 2,4 literes négyhengeres benzinmotorral és 38 kW-os villanymotorral, illetve kínálják a hathengerest gázüzemű (LPG-s) változatban is.

Ossza meg!

Vissza: Hyundai hírek
címkék:


Tiraker Kft.
2364 Ócsa,Bajcsy-Zs.E.u.125.      
 H-P 8:00-17:00 
 
Mobil: +36 30 202 6787 (Viber lehetőség!)
Mobil: +36 30 390 3794
Email: info@tiraker.hu
Facebook

Autós szótár

Hyundai i10

Az i10 2007 óta a Hyundai legkisebb modellje, amit kifejezetten városi használatra terveztek. 2007-es... Tovább

Legfrissebb hozzászólások: