Hyundai Shell World Rally Team

2020. Április 1. Szerda - Hugó

2014.06.16.

Hyundai hírek

Hyundai Shell World Rally Team

Hyundai Shell World Rally Team

Forrás: Hyundai Holding Hungary

A Hyundai Motorsport reális célokat tűzött ki maga elé első évadjára, elsődleges feladatának azt tekintve, hogy minden versenyen mindkét autó célba érjen. A csapat minden futamon adatokat és tapasztalatot kíván gyűjteni, amelyekre alapozva felépítheti tevékenységét a későbbi években. A számottevően nagyobb rutinnal rendelkező WRC versenytársakkal szemben igen gyorsan kell majd tanulnia a Hyundainak, ám a csapat türelmetlenül várja a jövő évi kihívásokat, és az évadban dobogós helyezésekre fog törekedni.


„Rendkívül keményen dolgoztunk azért, hogy ma itt lehessünk, és útjára bocsáthassuk új WRC csapatunkat. Nem egészen egy év leforgása alatt megépítettünk és teszteltünk egy vadonatúj, WRC-specifikációk szerinti autót, a Hyundai i20 WRC-t, valamint ezzel párhuzamosan létrehoztunk egy professzionális csapatot és egy modern motorsport-létesítményt. Ezek önmagukban is hatalmas eredmények, ám tudjuk, hogy a csapat első évadában bőven lesz mit tanulnunk. 2014-re reális célokat tűztünk ki magunk elé: szeretnénk minden ralin mindkét autónkkal célba érni, és ennek során felépíteni egy olyan információs és tapasztalati adatbázist, amelyre alapozva a jövőben potenciális győztesekké fejlődhetünk. Ha minden jól megy, az év során olykor dobogós helyezésekért is küzdhetünk majd” - mondta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport GmbH csapatfőnöke.

 

 

A csapat bemutatkozását a Hyundai Motor Europe offenbachi központjában tartották, nem messze a Hyundai Motorsport alzenaui bázisától, ahol az alig több mint egy hónap múlva esedékes színre lépés végső előkészületei zajlanak. Több mint 150 újságíró és meghívott vendég vett részt az eseményen, hogy találkozzanak a hivatalos festésű Hyundai i20 WRC versenyautóval és a csapattal.

A névadó partner és főszponzor a Shell, így a csapat Hyundai Shell World Rally Team néven versenyez. A több éves együttműködés során minden WRC-futamon Shell Helix-Ultra logó díszíti majd a Hyundai i20 WRC versenyautót.

 

 

"A Shell számára rendkívüli öröm, hogy 2014-ben a Hyundai-al karöltve visszatérhetünk a WRC-be. A két vállalat több mint nyolc éve működik együtt szorosan, hogy kiváló minőségű termékeket biztosítsunk a globális ügyfeleknek. Pontosan ismerjük egymás erősségeit, és ezt ebben az új, izgalmas csapatban is kamatoztatjuk, amint a Hyundai i20 WRC felkészül első versenyévadára" - mondta Colin Abraham, a Shell marketingért felelős alelnöke (üzemanyag és kenőanyag üzletág).

 

Thierry Neuville most először mutatkozott be, mint a Hyundai Motorsport első számú pilótája. Juho Hänninen, aki bizonyos versenyeken a második i20 WRC-t fogja vezetni, szintén részt vett az eseményen. Ugyanitt jelentették be, hogy az évad során több alkalommal Dani Sordo és Chris Atkinson lesz Thierry Neuville partnere; Dani Sordo jelenléte a Monte-Carlo ralin, Atkinsoné pedig az Ausztrál ralin vehető biztosra.

 

"Rendkívül izgatott vagyok, hogy hozzájárulhatok ahhoz, hogy a Hyundai Motorsport zökkenőmentesen integrálódjon a WRC kemény világába. Megtisztelő feladat egy olyan gyártót képviselni, mint a Hyundai Motor Company, mint ahogy az is, hogy rám bízták azt a hatalmas felelősséggel járó feladatot, hogy az első évadban én vezessem a csapat egyik autóját. Bár rövid idő alatt rengeteg kell fejlődnünk, biztos vagyok abban, hogy pozitív élmények várnak ránk" - mondta Thierry Neuville

 

"Nagyra értékelem a lehetőséget, hogy részt vehetek a Hyundai Motorsport első WRC szezonjában. Még májusban elsőként vezethettem a Hyundai i20 WRC-t, így rendkívül közel áll a szívemhez a projekt, nagyszerű a kapcsolatom a csapattal. Alig várom, hogy indulhassak a Svéd ralin, és folytathassuk a fejlődést - nyilatkozta Juho Hänninen, 

 

"Nagy öröm számomra, hogy része lehetek ennek az izgalmas Hyundai WRC projektnek. Lehet, hogy fiatal a csapat, de rendkívül tapasztaltak és végletekig professzionálisak; ami versenyzőként nagyon vonzóvá teszi őket számomra. Alig várom, hogy a WRC-ben szerzett, több éves tapasztalatommal magam is hozzá járulhassak a csapat első évéhez, és rész vehessek legelső versenyükön, a Monte-Carlo ralin" - tette hozzá Dani Sordo.

 

Élmény volt részt venni a Hyundai Motorsport idei tesztjeiben, és örülök, hogy hozzá járulhattam az i20 WRC fejlesztéséhez. Fantasztikus, hogy 2014-ben, első szezonunkban is tagja lehetek a Hyundai Shell World Rally Teamnek, és az Ausztrál ralin én vezethetem az autót" - mondta Chris Atkinson.

 

 

A Hyundai Motor Company a WRC premier alkalmával egy másik fontos bejelentést is tett: mostantól a Hyundai 'N' jelképezi a márka nagyteljesítményű technológiáját, az i20 WRC versenyautóban éppúgy, mint a jövőbeli sorozatgyártású, nagyteljesítményű modellek esetében. A vállalat megújult WRC-részvételéhez kapcsolódóan az 'N' a Hyundai Motor technológiai tudását és innovációs képességét a motorsportban megszerzett tapasztalattal párosítva biztosít újszerű élményeket az ügyfelek számára.

 

A vállalatnak a nagyteljesítményű technológiák iránti elkötelezettségét megtestesítő 'N' nevében és szellemiségében egyaránt a Namyang-i K+F központból merít ihletet, amely szorosan együttműködött a Hyundai Motorsporttal az i20 WRC fejlesztése során. A Namyang-i K+F központ testesíti meg mindazon innovációs és fejlesztési erőfeszítéseket, amelyek a Hyundai márka globális növekedését lehetővé teszik.

 

A Hyundai WRC csapat nagy utat tett meg azóta, hogy az i20 WRC első változata tavaly szeptemberben bemutatkozott a 2012-es Párizsi Autószalonon. A Hyundai Motorsport a semmiből jött létre, és vált mindössze egy év alatt egy teljes körű motorsport-csapattá, hogy a lehetetlennel dacolva megépítsen, leteszteljen és felkészítsen két versenyautót a 2014-es szezonra. Tizennyolc országból több mint kilencvenen vesznek részt a csapat munkájában, motorsport-specialisták és tapasztalt Hyundai alkalmazottak egyaránt: a csapat ilyen formában tökéletesen elegyíti a Hyundai és a motorsport eszményeit.

 

Ossza meg!

Vissza: Hyundai hírek
címkék:


Tiraker Kft.
2364 Ócsa,Bajcsy-Zs.E.u.125.      
 H-P 8:00-17:00 
 
Mobil: +36 30 202 6787 (Viber lehetőség!)
Mobil: +36 30 390 3794
Mobil:+36301409030
Mobil:+36706101030
Email: info@tiraker.hu
Facebook

Autós szótár

Hyundai Santa Fe

A Santa Fe egy közepes méretű SUV, amelyet még 1990-ben adott ki a Hyundai. Tovább

Legfrissebb hozzászólások: